SAAL Digital
in

SAAL DIGITAL

 

SAAL Digital, misschien heb je er al eens van gehoord. 

SAAL Digital is een afdrukservicecentrale gevestigd is in Duitsland. SAAL Digital is gespecialiseerd in het afdrukken van fotoafdrukken, fotoboeken, wanddecoratie en kaarten. Sinds enkele jaren biedt SAAL Digital haar diensten ook aan in Nederland. Deze bekendheid geven ze weer door te promoten op beurzen en op Social Media. Via Social Media ben ik contact gekomen met SAAL Digital doordat ze via gesponsorde berichten op Facebook mensen vroegen hun producten te testen door middel van een review in ruil voor een leuke korting.

Voor mij een reden om een fotoboek te bestellen en hierover deze review te schrijven.

S OFTWARE 

SAAL Digital biedt via haar website een software download aan om het fotoboek vorm te geven. De installatie verloopt soepel en is direct te gebruiken. Ze bieden zowel voor Windows- als voor Macgebruikers een goed werkend product aan. 

Als alternatief bieden ze ook een uploadservice aan via de website 

Bij het openen van het programma krijg je een keuze uit verschillende producten. Ik heb gekozen voor een fotoboek. 

Je kunt hierbij kiezen uit een hardcover fotoboek, fotoboek XT (extra dik papier (600 g/m2 gecacheerd), softcover fotoboek, spiraal fotoalbum of een cadeaubox in wit of antraciet verkrijgbaar voor alle hardcover fotoboeken. Dit is inclusief inlay en magneetsluiting. 

Ik heb gekozen voor de hardcover fotoboek. 

Hierin is te kiezen uit de verschillende maten. Uitlopend van 15x21cm tot 42x28cm. Ik heb gekozen voor een fotoboek 28x19cm en gekozen voor een matte cover en mat papier. Het kiezen van je product gaat snel en in tegenstelling tot sommige andere software gaat het invoegen van foto’s ook gemakkelijk. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende sjablonen of lege lay-out. Ik heb gekozen voor een lege lay-out omdat ik hierin een vrije keuze heb hoe mijn fotoboek eruit komt te zien. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je foto 2 pagina vullend is want SAAL Digital werkt zoals zij dat noemen, lay-flat pagina’s. Dit betekend dat je geen rand heb op de naad waarbij je foto’s mooi doorlopen. Een plusje voor SAAL Digital. Daarnaast kun je altijd pagina’s toevoegen, verwijderen of verplaatsen binnen het boek en ook zijn naderhand de lay-outs op afzonderlijke pagina’s toe te passen of zelfs het hele product is naderhand te wijzigen. 

Wel heb ik daar een kant tekening; bij het naderhand wijzigen van je fotoboek kan het voorkomen dat je foto’s niet meer lekker over de pagina’s lopen en je tekst kan weg vallen, dit is een kwestie van het fotoboek nalopen voordat je het als gereed wegstuurt maar een eindcontrole van je product is sowieso raadzaam. 

 

 

L LEVERING 

De levering komt vanuit Duitsland maar is uiterst snel. 

Dinsdag tegen de nacht heb ik SAAL Digital opdracht gegeven om het fotoboek in productie te laten nemen. Hiervan kreeg ik netjes een bevestigingsmail en via de website kun je de status van de productie en levering gemakkelijk volgen. De vrijdag hierop kreeg ik van de postbezorger het fotoboek in stevig karton en schuimplastic thuis geleverd. Hierop is de kans op beschadiging van het boek uiterst klein.  

K KWALITEIT 

Ik ben erg kritisch als het op kwaliteit aankomt dus ik was erg benieuwd wat ik thuis zou ontvangen. Over de kwaliteit van het boek, de afdrukken en gebruikt papier was ik erg enthousiast.  

De coverfoto is een van de laatste foto’s waar ik zelf erg tevreden over ben. Deze afdruk is haarscherp met goede kleuren en een goed contrast. Weinig verschil zie ik in deze foto wanneer ik deze vergelijk met mijn eigen bewerkte foto op beeld. (mijn monitor is gekalibreerd dus ik had direct een goede vergelijking). Ik kon dus niet snel een verschil ontdekken en dat is positief. Daarnaast geeft SAAL Digital 75 jaar kleurechtheidsgarantie.  

Weer een dikke plus! 

Daarnaast valt het gebruikte papier op, het is stevig en lekker dik, het voelt kwalitatief erg goed aan zoals je van professioneel fotopapier mag verwachten. 

De zijdematte en gelijkmatige afwerking van het papier laat een hoogwaardige indruk achter, door het matte oppervlak zijn vingerafdrukken nauwelijks zichtbaar en hierbij geen last van spiegeling. 

Dit tot uitzondering van de cover, ook hierbij heb ik gekozen voor een matte uitvoering maar hierbij zie ik toch vrij snel vingerafdrukken ontstaan. 

Helaas ontstaat er op vouwzijde op de cover kleine scheurtjes waar ik niet heel erg blij mee ben. Dit is zeker een verbeterpunt voor SAAL Digital!

 

C ONCLUSSIE

 

Persoonlijk heb ik nog niet veel ervaring met het bestellen van fotoboeken maar ik streef altijd naar perfectie. Ik verwacht bij een afdrukservice een hoge kwaliteit in materialen. Ik kan zeggen dat SAAL Digital dit zeker nastreeft. 

De software werkt prima en is lekker overzichtelijk, gemakkelijk te gebruiken en de layouts zijn in te richten naar je persoonlijke voorkeur.  

Normaliter bestel ik mijn afdrukken via een ander grote afdrukcentrale in Rotterdam. Ter vergelijking heb ik daar een fotoboek willen maken maar dat biedt niet het gemak zoals de software van SAAL Digital. 

Pluspunten

  • De kwaliteit van het gebruikte papier en inkt is erg hoog met een goed contrast en werkelijke kleuren.
  • Het gemak van de software dat SAAL Digitaal aanbiedt.
  • De levering van het album vanuit Duitsland naar Nederland verloopt erg snel en de status van productie en levering is goed en gemakkelijk te volgen via de website.
  • De foto op de cover is haarscherp.

Verbeterpunten

  • Het aanbod in papierformaat is vrij summier, dit mag toch wat uitgebreid worden.
  • Bij het naderhand wijzigen van je fotoboek kan het voorkomen dat je foto’s niet meer lekker over de pagina’s lopen en je tekst kan weg vallen.
  • De matte afwerking van de cover laat vingerafdrukken achter en de kleine haarscheurtjes vind ik toch wel een groot nadeel.

 

Om het al biedt SAAL Digital echt goede kwaliteit en ik overweeg zeker om vaker producten bij dit bedrijf te bestellen.

Wil jij ook de service van SAAL Digital uitproberen? Download dan de software op de website en probeer het uit! 

SAAL Digitaal geeft momenteel nog een kennismakingskorting van € 15,- op fotoboeken, wanddecoratie en posters dus wees er snel bij. 

Post Comments